Med topptur, dubbelpulka och glädje mot KEX 2016

Med ungefär sex månader kvar till tävling var vi nyfikna på hur det går för våra löpare. Vi bestämde oss för att stämma av läget med ett lag. Valet föll på Kirunateamet "Äntligen!" med Frida Karlsson och Karin Engström. Hur lägger de upp sin träning?


Ja! Det är nu det händer. I år ska vi genomföra loppet tillsammans. Tredje gången gillt brukar man ju säga. Två år i rad har vi varit anmälda tillsammans, men Karin har fått hoppa av på grund av gravidmage och skador. Men äntligen händer det! Med totalt oerfarna Karin (0 KEX/0 BAMM, men flera Kebnekaise Classic) och rutinerade Frida (3 KEX/6 BAMM) planerar vi för en rolig och tuff utmaning i klassen Large. Eller kanske, kanske Extreme-klassen om kropparna svarar bra på träningen.

För oss är det inte löpningen i sig som är i fokus. Det är utmaningen, upplevelsen och gemenskapen i träning och tävlingsplanering. Vi tränar inte specifikt för loppet, vi älskar bara att vara ute på välkända och nya stigar och fjällsluttningar, vinter som sommar. KEX blir en fin avrundning på träningsåret.

Vintertid är fokus på toppturer, både på "riktiga fjäll" och massor av vändor i Luossabacken.

Med det kommer höjdmeterna i benen. Har man barn som Karin, ingår ofta fjällpulka i träningsupplägget. Ska båda barnen med i dubbelpulkan brukar Frida agera draghund med lina för att vi ska komma framåt och uppåt. För att inte helt tappa löpkänslan under den långa Kirunavintern ser vi till att träffas tillsammans med vår träningskompis Elenor Söderlind för löpträning varje måndag, och då bär det av dit snön bär bäst. Skoterspår, cykelbanor -  you name it.

Sommartid nyttjas stigar i och omkring Kiruna likväl som vi även gör lite längre löpturer i fjällterräng. Ibland med övernattning i stugor. Inte bara för träningens skull utan för att det är ett fantastiskt sätt att spendera sin tid.

Så med träningsglädje och variation satsar vi på och hoppas på ett väl genomfört KEX i år.

Vi ses väl på startlinjen?

Om Frida och Karin


Frida

Ålder: 35 år
Yrke: Fysioterapeut
Intressen: Fjäll, god mat och min hund.
Det bästa med Karin: Karin är den starkaste och envisaste människan jag känner, och hon får mig att pusha mina gränser!

Karin

Ålder: 33 år
Yrke: Kvalitetsingenjör
Intressen: Toppturer, cykling och familjen.
Det bästa med Frida: Hon följer alltid med på skidturer, löpturer och andra äventyr oavsett väder och vind. Sedan är hon alltid starkare än mig, framförallt när det verkligen behövs!

 

Additional information